Hillman Imp

På denne siden vil jeg fortelle om vårt siste motorprosjekt. På mange måter er det vel egentlig det første. Denne bilen har vi hatt i 15 år, men den har hele tiden stått innerst i verkstedet uten at vi har rørt en skrue på vogna. Sent i februar 2004 tok jeg endelig mot til meg, og besluttet at noe måtte gjøres. Det er jo for galt å la en slik farkost være uberørt av menneskehender...
Hillman Imp skulle være en konkurrent til Mini i sin tid, men Minien hadde allerede fått fire års forsprang da Imp'en ble lansert i 1963. I tillegg ble Imp'en belemret med en rekke barnesykdommer, som neppe gjorde Miniens forsprang mindre. På mange måter var Hillman Imp en langt bedre konstruksjon, med avansert motorteknikk og betydelig større plass innvendig. Nedenfor vil jeg etter hvert legge ut masse informasjon om dette prosjektet og om Hillman Imp generelt. Følg med...

 

________________________________________________

Våren 2004 tok jeg noen bilder av kjerra før arbeidene starter. Vi har demontert litt for noen år siden, men alle delene finnes. Venstre siderute er knust av lokal ramp, men skal likevel erstattes med polykarbonat. Det er forbløffende lite rust på vogna, men gulvet og understellet skal sandblåses for å fjerne overflaterusten.
 
Litt mørkt bilde sett skrått forfra Skrått bakfra
Nærbilde av bakparten Frontruta
Luftinntak i fronten Mk 2
Venstre bakhjul Bagasjerom med bensintank
Innvendig Trenger sandblåsing under
Bremsetrommel foran Bremsetrommel bak
Motoren Motoren sett fra undersiden
Reservemotor Svinghjul og kløtsj
Reservegirkasse Kløtsjhus
       
       

________________________________________________

Vi grubler litt over hva slags motor vi skal ha i Imp'en. Den må være relativt lett slik at den ikke forsterker hekkmotorkjøreegenskapene ytterligere, og den må være liten slik at den passer under den svært lave "hattehylla" i bilen. Det er kun 26 cm til rådighet fra veivakselsentrum og opp til taket i motorrommet, så her må vi være oppfinnsomme.

Originalmotoren ligger 45 grader over mot høyre for å få plass. Den er kun på 39 hk og 875 ccm. Ikke er den spesielt trimvennlig heller, så det frister ikke veldig å benytte denne.

En moderne vannkjølt motorsykkelmotor er lett og kompakt og har hysteriske mengder hestekrefter. Den har integrert sekvensiell girkasse og passe mye dreiemoment, slik at originalgirkassa ikke havarerer av momentet. Det bør være mulig å montere en slik motor på inngående aksel i originalgirkassa ved hjelp av en adapter på kopplingshuset og en kort mellomaksel. Også en motorsykkelmotor må bikkes over mot høyre for å få plass, noe som kan være litt vanskelig på grunn av den integrerte girkassa. Bakkeklaringen kan fort bli svært lav hvis motoren bikkes med utgangspunkt i utgående aksel.

En boksermotor er flat og bør dermed passe utmerket i motorrommet i Impen. En rekke bilprodusenter har hatt boksermotor i sine biler, blant annet VW, Porsche, Alfa og Subaru.
VW har flere luftavkjølte boksermotorer, men de er ikke akkurat noen tekniske vidundere og jeg tror ikke de er så lette heller. VWs "wasserboxer" fra Transporter type 3 er enda tyngre og plaget av lekkasjer rundt vannkappene og de mange koblingene som fører vannet hit og dit.
Porsche har selvsagt en rekke heftige motorer, men de kan fort gjøre håndgranat av den originale girkassen...
Alfa Romeo har også noen boksermotorer i sin stall, men slike biler vokser ikke på trær her i landet og vekten ryktes også å være høy i disse motorene.
Subaru har en helaluminiummotor på 1,6 liter, kalt EJ 16. Denne veier ca 120 kg og har 100 hk eller deromkring. Den er også i tyngste laget, ca 120 kg, noe som er ca 50 kg mer enn originalmotoren. Det vil være mulig å forskyve en del vekt forover ved å flytte batteri, radiator osv. Dessuten har vi jo fjernet baksetet og skal bytte side- og bakruter til polykarbonat, som er mye lettere enn glass.

Subaru EJ 16

En Wankelmotor, eller rotasjonsmotor, er også liten og ganske lett, og er veldig lett-trimmet. Mazda har i mange år vært hoffleverandør av wankelmotorer, så en slik bør være mulig å oppdrive. Dreiemomentet i en slik er nok altfor høyt til at originalgirkassa vil trives.

 

Tilbake til startsiden