Bilder

På denne siden vil jeg legge ut endel bilder av Leopardmotoren. Bildene er tatt av meg og broren min, Øyvind. Over hver bildeserie står det en tekstforklaring for hele serien. Klikk på bildene for å få opp en større utgave.

 

I januar 2001 var jeg på besøk på Romerike tekniske verksted (RTV) på Trandum. Hensikten med dette besøket var å ta endel mål av motoren med tanke på prosjektet Nothing beats cubic inches. Jeg fikk også tatt endel bilder av et par motorer. Jeg benyttet et kompaktkamera, så billedkvaliteten er ikke all verden. Motoren som er avbildet på de første bildene har pådratt seg et ørlite snev av hydrostatisk låsing (væske i forbrenningsrommet under kompresjonstakten. Og væske kan ikke komprimeres, så det betyr adjø og farvel for de fleste stempelmotorer...). Denne skaden betydde ingenting for mitt oppdrag. Legg merke til tommestokken på noen av bildene. Den er 1 meter lang og sier litt om størrelsen på motoren.
Den andre motoren er på verksted for overhaling av innsprøytningssytemet. Legg merke til 4-ventilsteknikken.      

_________________________________________________________

I oktober 2001 var jeg og bruttern en snartur på Helgelandsmoen (VTR) ved Hønefoss for å prøvekjøre Bergepanser. Vi rakk å ta noen bilder av en delvis demontert motor som sto i en av verkstedhallene. Legg merke til mobiltelefonen som ligger på motoren. En standard Nokia 6210...


_________________________________________________________

Sommeren 2004 la endelig Forsvaret ut de første motorene til salg. Etter å ha jobbet med prosjektet "Nothing beats cubic inches" i 6 år så det endelig ut til å bli en mulighet til å få tak i en motor til prosjektet.
Forsvarets logistikkorganisasjon/Drift/Forsvarets avhendingsprosjekt (FLO/FAP) inviterte til visning av motorene 12 august kl 1200 på Hovedarsenalet, Lillehammer, og da var vi selvsagt tilstede for å plukke ut et godt eksemplar. Valget var enkelt siden en svært forståelsesfull kaptein Morten Haaheim ved HA allerede hadde plukket ut et eksemplar han mente var godt egnet til vårt formål. Denne motoren ble i sin tid satt på lager fordi den hadde nådd timetallet for overhaling og hadde ingen skavanker eller defekter ut over dette. Med forsiktig bruk vil denne motoren kunne brukes i mange år fremover. Bildene under viser et nærbilde av timetelleren i bakkant av blokka og flere bilder av motoren fra forskjellige vinkler. 
 

 

 

Tilbake til startsiden