Chevrolet small-block

Enhver motorinteressert ungdom burde ha en Chevrolet small-block V8 i skapet eller på hylla. Dette er en av verdens mest produserte motorer og har blitt montert i alle GMs amerikanske bilmodeller samt Holden og Opel og sikkert mange flere. Selv Volvo Penta bruker Chevrolet small-block i stor utstrekning. Selv har jeg kjøpt meg en gammel 283 som terapi når frustrasjonen over deletilgangen til B36en blir for stor. Alt kan skaffes til Chevrolet small-block, og til en ganske billig penge.

I tillegg til den terapeutiske effekten vil jeg gjennom dette prosjektet prøve å tilegne meg nok kunnskap om motortypen til ikke å gjøre meg helt bort under finere selskaper hvor Chevy small-block trolig er et naturlig samtaleemne. På slutten av 80-tallet hadde jeg forresten en Oldsmobile Cutlass Cruiser stasjonsvogn med originalmontert Chevrolet 305 som jeg overhalte på gårdsplassen under noen solrike sommeruker, så helt ukjent med motortypen er jeg forresten ikke.

Motoren er godt beskrevet andre steder på Internett, så denne siden skal ikke være en uttømmende oversikt over denne legenden. Vil du vite mer om motoren, bruk en god søkemotor eller kjøp ei bok :-)

Fra starten i 1955 har motoren blitt produsert i en rekke slagvolumvarianter. Hvis vi ser bort fra de nymotens Chevrolet-motorene vil en oversikt over variantene se slik ut:

262 (minst)
265 (eldst)
267 (døll)
283 (akkurat passe)
302 (aller tøffest)
305 (døllest)
307 (aller døllest)
327 (tøffest)
350 (vanligst)
400 (størst og mest spesiell)

Nedenfor vil jeg fortløpende legge ut bilder med beskrivende billedtekster etter hvert som jeg gjør noe med motoren. Jeg har all verdens tid, men titt innom en gang i blant likevel.

       
       
       

________________________________________________

Tilbake til startsiden