Motoren i stridsvogna Leopard 1

Tenk dere lyden av en Leopard 1 stridsvogn i skogen. De fleste som en gang har tjenestegjort i kavaleriet, eller i nærmeste omegn har hørt den. Den kraftige 10-sylindrede motoren etterlater ingen tvil om at den er i gang. Lyden fornemmes like mye i føttene og i brystkassa, som i ørene. Ikke en eneste motorentusiast sitt hjerte forblir upåvirket av en slik opplevelse. Prustende turbomotorer, høyteknologiske VTEC-symaskiner og blodtrimmede v-åttere må seile sin egen sjø et øyeblikk. Ikke engang den langt større og kraftigere 12-sylindrede v-motoren i Leopard 2 kan måle seg med lydkulissen rundt en Leopard 1 og dens MTU MB 838 CaM 500, der den uten store turboaggregater eller avansert eksosdemping forflytter drøye 40 tonn med panserstål, omtrent hvor det måtte være. I farten kan jeg kun komme på én annen motor som under gode forhold kan gi en lydopplevelse som er i nærheten, GMs totakts lokomotivmotor (GM 16/567C) med 16 sylindere, 1775 hk og 148 liters slagvolum! Men det er en annen historie.....

Siste: Onsdag 18 august 2004 fikk vi etter mange års arbeid endelig anledning til å kjøpe en motor fra stridsvogna Leopard 1. Mer om dette under "Bilder" og "Nothing beats cubic inches".

Ta godt i mot denne hyllesten til en virkelig perle av en dieselmotor. Klikk på lenkene under og kos dere med bildene, lydopptakene og de tekniske dataene.

Bakgrunn

Tekniske data

Bilder

Lyd- og videoklipp

Nothing beats cubic inches

Tilbake til startsiden