Volvo 360

OBS!
Siden jeg har fått realisert 850-prosjektet likevel, ble treseksti'en dessverre overflødig og solgt til en nabo som trengte en jordebil. Jeg lar likevel siden bestå av historiske hensyn!

 

Som underbetalt statsansatt vil jeg neppe få realisert den omfattende trimmingen av Volvo 850 stasjonsvogna (og ikke er det vel spesielt lurt heller, å gjøre bruksbilen om til en bensinslukende splinthåndgranat...)som jeg skriver om et annet sted på denne hjemmesiden. Derfor har jeg besluttet å trimme en Volvo 360, 1986-modell, som likevel bare står på gården og samler støv. Selv om min kjære bror Øyvind har mer enn nok med sitt eget prosjekt Volvo 928, skal jeg få med han på dette også. Vi må ha det litt moro innimellom også, vi kan ikke bare ha det artig!

Volvo 360 er ganske anonym, den er mindre enn en 240 og har innebygd endel fiffige tekniske løsninger som gir god vektfordeling.

Motor/drivverk:
Vi ser for oss en 2,3 liters turbomotor basert på en motor fra Volvo 940, men har ikke helt bestemt oss enda. Det er også tøft med en blodtrimmet sugemotor med to doble forgassere eller innsprøytning. Mens vi venter på at vi skal ta det riktige valget skal vi montere en B 230K som vi har liggende. Den har trolig verdens slappeste kam (T-kam) originalt, men lar seg lett trimme til 130-140 hk ved hjelp av en V-kam, eller en KG-001.
Girkasse og bakaksel beholdes originale, men skulle det dukke opp en tettsteget og rettskåret kasse fra rallycrossperioden vil vi anskaffe en slik.

Understell/bremser:
Understellet må også strammes opp litt. Fjærer og støtdempere med rallyinnstilling vil passe bruksområdet helt utmerket. Bilen må ligge godt på veien, men samtidig takle annen veistandard enn motorvei klasse A. En senking på ca 50 mm og dekk og felger med en litt mer aggressiv fremtoning er også påkrevet. Hardere foringer eller uniballs skal monteres for å gjøre den litt mer kontant og gokart-aktig.
Bremsene må oppgraderes etterhvert. Vi ser for oss betydelig større skiver foran. I tillegg må tromlene bak byttes ut til skiver. Bremseservoen demonteres og det monteres "bromsvåg" og doble hovedsylindre fra KG-trimning el.

Karosseri/innredning:
For å bevare et anonymt ytre skal karosseriet beholdes ganske originalt, men sideruter og bakrute skal erstattes med noen i lexan eller plexiglass. Alt unødvendig listverk skal fjernes for å holde vekten nede. Innvendig skal det monteres et godkjent beskyttelsesbur, racingstoler og 4/6-punktsseler. Innredning og annet nips er bannlyst, men varseltrekant og jekk kan vi nok ikke unnvære. Reservehjul er for pyser! (og hva skal man med jekk hvis man ikke har reservehjul?) Dashbordet beholdes originalt, men nødvendige målere for turbotrykk, oljetemperatur og slikt monteres ved behov.

________________________________________________

Nedenfor vil jeg beskrive prosjektet etter hvert som det går fremover, og jeg vil legge ut bilder av bilen som viser fremdriften.

Følg med i tiden som kommer!

________________________________________________

 

Noen bilder og kanskje til og med en video av fartsuhyret:

15 november 2003
360 sett fra siden 360 sett forfra
360 sett bakfra venstre 360 sett bakfra høyre
Ikke mye igjen av innredningen Bagasjerommet
Ukomfortabel skyss Alle små innredningsdetaljer er samlet i en kasse
De litt større delene ligger i varerommet
på Transporteren
En søppelsekk full av lyddempingsmatter og annet unødvendig. Hele sekken skal veies etterhvert
Slik ser motorrommet ut før motorbyttet Bakspoileren er nostalgisk, men veier altfor mye og må fjernes
Startforsøk i det sure været.
En polklemme senere startet den
Sidelistene er blytunge...
4 januar 2004
Demontering av lyktepussere

En liten videosnutt av 360en. Før oppgraderingen vel og merke...

Volvo 360 (WMV) 417 Kb

 

________________________________________________

En liten fremdriftslogg:

Dato Hendelse Tid
15/11-03 Vår første dugnad på bilen. Demonterte all innredning med unntak av framseter, taktrekk, dørsider foran, solskjermer og dashbord. Fikk også fjernet listverket på sidene, takstativet og alt obligatorisk utstyr i bagasjerommet (varseltrekant, reservehjul og jekk). Avdekket rust i innerskjermen bak høyre side, kanal høyre side og innerskjerm foran venstre side. I tillegg vet jeg at jekkfestet er borte på en av sidene, men det var før gjørmete til at jeg orket å finne det ut. Det var også begynnende rustangrep rundt nedre innfesting av sikkerhetsselene foran, men det er lett å slipe bort. Som kronen på verket prøvde vi å få startet og prøvekjørt vogna. Batteriet var dyputladet og polklemma til plusspolen var brukket, men ved hjelp av starkabler og en nyanskaffet polklemme fikk vi tilslutt liv i den. Prøveturen gikk i tildels høye hastigheter på en grusvei i nærheten. Bilen var ganske kvikk og vinglete på en forutsigbar måte. Motoren imponerte ikke på høye turtall (over 4000 omdr/min),  men det skal det snart bli en årnings på... 0900-1300
4/1-04 Bilen er utrustet med lyktepussere, en genial sikkerhetsdetalj som har kjennetegnet de fleste Volvo-modeller fra første halvdel av 70-tallet. Men på vår blodtrimmede kjerre kan vi ikke ha denslags. Dagen i dag har vi derfor brukt til å demontere støtfangeren, så vi kommer til lyktepussermotorene bedre. Med støtfangeren av fikk vi samtidig et par andre ideer for å gjøre fronten litt tøffere og lettere (og mer turbovennlig...). Lyktepusserne ligger nå uansett trygt plassert sammen med alle de overflødige delene. 1500-1630
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

 

________________________________________________

Kostnadsoversikt:

Benevning Beløp i NOK
Innkjøp av bil 2500,-
Ny polklemme til plusspolen 29,-
5 liter bensin til den første prøveturen 50,-
l 0
l 0
Sum: 2579,-

________________________________________________

Tekniske data for Volvo 360 1986: (kommer snart)

 

________________________________________________

 

Tilbake til startsiden