Leopard motor history

Lyd- og videoklipp

På denne siden vil jeg legge ut lyd- og videoklipp hvor lyden fra leopardmotoren vil stå i sentrum. Enkelte andre motorer vil også passere nåløyet og få en plass på denne siden. Videoklippene er tatt med håndholdt DV-kamera. Har du ikke subwoofer sier du? Springmarsj ut og kjøp..!
Alle opptakene er tatt av Øyvind Aamodt.

Høsten 2001 var jeg og broren min en tur på Helgelandsmoen for å være med på prøvekjøring av nymodifisert Bergepanser.  Vi tok en rekke filmopptak, men opptakene som ble tatt ombord ble ikke særlig gode lydmessig. Beltestøy og andre ulyder ble altfor fremtredende. På opptakene som ble tatt utenfra ble lydopplevelsen betraktelig bedre, selv om lyden på flere av opptakene av en eller annen grunn ble litt hakkete i starten.
Vognkommandør, og på noen av opptakene til og med vognfører, er kaptein Mikal Klæth fra Forsvarets logistikkorganisasjon/Lands test&utviklingsavdeling (FLO/LAND XV) på Helgelandsmoen.

Bergepanser drar på prøvetur, videoklipp (WMV), 2,24 Mb

Bergepanser kommer tilbake fra prøvetur, videoklipp (WMV), 1,3 Mb

Bergepanser kommer ut av skogen, videoklipp (WMV), 763 Kb

_________________________________________________________

Tirsdag 18. februar 2003 var vi på Romerike tekniske verksted (FLO/RTV) og kjørte Leopard 2 stridsvogn. Det var kaldt den dagen, så vi fikk valget mellom ei vogn med vanlig tårn og ei vogn med kjøreskolekabin. Med vanlig tårn får man den beste og mest realistiske kjøreopplevelsen, men i skolevogna er det godt og varmt! Siden jeg var litt forkjølet allerede og det var ca 10 kuldegrader ute valgte vi skolevogna. Det var jo motorlyden som var det viktigste for vårt oppdrag, men hadde jeg ikke hatt eksamen til neste uke hadde vi nok valgt vogna med ordinært tårn…
Vi slapp til litt bak spakene selv også. Det var en mektig opplevelse å ratte et kjøretøy med en turboladet V12 på 47,6 liter og 1500 hestekrefter. Det var ikke snøsko på vogna, men den tok seg likevel greit fram ute i stridsvognløypa. Vognkommandør er Åge Andersen fra RTV.

Leopard 2 med kjøreskolekabin på Storhogget (WMV), 1,5 Mb

Leopard 2 med kjøreskolekabin, skrått bakfra, Trandum 2003Leopard 2 med kjøreskolekabin, mer side enn front, Trandum 2003

_________________________________________________________

Forsvarets logistikkorganisasjon/Luft (FLO/LUFT) på Kjeller har eget internt brannvesen med blant annet en fullrigget Mercedes 2636. På vei hjem fra Trandum 18. februar 2003 stakk vi innom Kjeller for å gjøre opptak av denne. Nestkommanderende Morten Bratli og hans stab stilte velvillig opp for demonstrasjon av Mercedesen som har en 18,3 liters V10 på 355 hk og drift på alle seks hjulene. Lyden er aldeles nydelig der den jobber seg gjennom girene med fullt gasspådrag. Den er også utstyrt med 6000 liters vanntank og 600 liter skum. Den motordrevne pumpa har en kapasitet på 5000 liter/min.

Mercedes 2636 på Kjeller (WMV) 2,17 Mb

Mercedes 2636 forfra, Kjeller 2003Mercedes 2636 bakfra, Kjeller 2003
Joe Wesst

Joe Wesst

Happy biker, base jumper, father and in love with my family... and my motorcycle :)

Leave a Replay

LIBERTY RIDER APP

LIFE SAVING APP
fall detection, determine location, call emergency services
FREE APP

Recent Posts

Motorverzekering Keerman - https://motorverzekeringkeerman.be/

Weekly Tutorial

Sign up for our Newsletter

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit